Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paras juustokakkuresepti, jota kaikki ylistävät: "Naurettavan herkullista"

Tätä erinomaisen hyvää juustokakkureseptiä ovat kokeilleet jo sadattuhannet herkkusuut!

Parhaan juustokakun resepti on peräisin Simply Recipes -ruokablogista, josta se on levinnyt ympäri internetiä. Reseptiä kehutaan vuolaasti blogissa:

– Tämä juustokakku on naurettavan herkullista. Parasta, mitä olen koskaan tehnyt ja luultavasti myös maistanut.

Vinkki: Kuvalliset, englanninkieliset ohjeet löydät Simply Recipes-blogista.

Mikä reseptistä sitten tekee erityisen? Juustokakku on hyvin klassinen amerikkalainen juustokakku, mutta siinä on kuitenkin pieni twisti. Keksipohjan päälle valmistuu täyte tuorejuustosta, sokerista, suolasta, vaniljauutteesta, munista, ranskankermasta ja vispikermasta. Kaiken kruunaa vielä ranskankermasta, tomusokerista ja vaniljasta valmistuva kuorrute sekä vadelmakastike – ah! Kakun valmistaminen vie hieman aikaa, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen.

Paras juustokakku

Pohja:

n. 15 kappaletta/230 g digestivekeksejä murskattuna
2 rkl sokeria
60 g voita sulatettuna

Täyte:

900 g tuorejuustoa
270 g sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljauutetta
4 isoa kananmunaa
150 g ranskankermaa
150 g vispikermaa

Päällinen:

470 g ranskankermaa
35 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta


Lisäksi: 

Vadelmakastiketta


Alkuvalmistelut ja pohja:

Levitä pöydälle iso pala alumiinifoliota. Laita sen päälle irtopohjavuoka, keskelle foliota. Kääntele folion reunat vuoan ympärille niin, että siitä tulee tiivis. Laita vielä toinen pala foliota vuoan ympärille samalla tavalla ja taittele reunat vuoan ympärille.

Lämmitä uuni 175-asteiseksi ja laita ritilä hieman keskitasoa alemmas. Murenna digestivekeksit tehosekoittimessa, laita keksimurut kulhoon ja lisää joukkoon sokeri ja sulatettu voi.

Painele keksimuru irtopohjavuoan pohjalle niin, että keksipohjan reunat jäävät hieman koholle. Laita pohja uuniin 10 minuutiksi ja anna jäähtyä. Laske uunin lämpötilaa 150-asteeseen.

Valmista täyte:

Leikkaa tuorejuusto paloiksi ja laita yleiskoneeseen, jossa on mieluiten taikinavispilä. Sekoita keskinopeudella noin 4 minuuttia, kunnes tuorejuusto on pehmeää ja kermaista. Lisää sokeri ja sekoita 4 minuuttia. Lisää joukkoon suola ja vaniljauute, sekoita. Lisää täytteeseen yksi kananmuna kerrallaan ja sekoita jokaisen lisäyksen jälkeen. Lisää ranskankerma ja sekoita jälleen tasaiseksi. Lisää lopuksi vielä vispikerma ja sekoita tasaiseksi. Muista kaapia kaikki ainekset myös kulhon reunoilta mukaan.

Paista juustokakku:

Laita foliolla vuorattu irtopohjavuoka keksipohjineen reunalliselle uunipellille tai uunivuokaan. Valmista vedenkeittimessä 2 litraa vettä. Kaada juustokakkutäyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta lastalla. Laita irtopohjavuoka reunallisen uunivuoan kanssa uunin alatasolle ja kaada uunivuokaan varovasti keitettyä vettä, kunnes sitä on noin puoleen väliin irtopohjavuokaa. Anna paistua 150-asteisessa uunissa 1h 30 min.

Sammuta uuni, avaa uuninluukkua hieman ja anna kakun tekeytyä uunissa vielä tunnin verran. Näin juustokakun pinta ei halkeile. Peitä irtopohjavuoka foliolla (niin ettei se osu juustokakkuun) ja anna kakun jäähtyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Valmista päällyste:

Laita ranskankerma kulhoon ja sekoita joukkoon tomusokeri sekä vanilja. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kunnes aiot tarjoilla kakun. Jos haluat ohuemman kerroksen päällystettä, voit puolittaa ainesosien määrän.

Tarjoile kakku:

Ota kakku jääkaapista, poista foliot vuoan ympäriltä ja irrota irtopohjavuoan reunat varovasti (ujuta veitsi ensin vuoan ja kakun väliin ja pyöritä koko kakun ympäri niin, että kakku irtoaa helpommin). Levitä kakun päälle ranskankermapäällyste ja tarjoile kakku vadelmakastikkeen kera.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja