Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Voileipäkakku on juhlien hitti jo vuosien takaa

Voileipäkakku on jo vuosikymmeniä ollut tuttu näky suomalaisten juhlapöydissä.

Suomalaisten juhlapöydissä voileipäkakku on perinteinen näky. Kevään ja kesän juhlissa ei voikaan mennä paljon pieleen, jos turvautuu jo kauan sitten hyväksi havaittuun herkkuun.

Palauta vanhat ajat mieleen tällä reseptillä 1990-luvun kotitalouskirjasta.

Voileipäkakku

Kahdeksalle

Tarvitset:
1/2 vaaleaa vuokaleipää
1/2 tummaa vuokaleipää
Kostutus:
3/4 dl kasvislientä tiivisteestä
Kinkkutäyte:
100 g kinkkua silputtuna
1/2 rkl sinappia
1/2 tl paprikajauhetta
50 g margariinia tai maustamatonta tuorejuustoa
Maksapasteijatäyte:
50 g maksapasteijaa
1/2 pientä maustekurkkua kuutioina
1/2 dl ranskankermaa
2 tl tomaattisosetta
ripaus valkopippuria
Kuorrutus:
75 g margariinia tai voita
75 g pehmeää sulatejuustoa
Koristeeksi:
2 dl raastettua juustoa
kinkkua, tomaattia
persiljaa

Tee näin:
1. Valmista kaksi täytettä.
2. Leikkaa vaaleasta ja tummasta leivästä pitkittäin kaksi ohutta viipaletta kummastakin. Kostuta ne kevyesti kasvisliemellä. Tumma, tiivis leipä vaatii enemmän kostutusta kuin vaalea.
3. Kokoa kakku käyttämällä vuorotellen tummaa ja vaaleaa leipää. Levitä täytteet kerrosten väliin. Kääri valmis kakku kosteaan paperiin ja pane sen päälle leikkuulauta, jotta se tiivistyy. Anna kakun vetäytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
4. Sekoita kuorrutuksen aineet ja levitä kakun pinnalle. Ripottele mehevää juustoraastetta reunoille ja seta pinnalle koristeeksi pieniä kinkkurullia, tomaattilohkoja ja ohuita kurkkuviipaleita.
5. Tarjoa voileipäkakku voileipien asemesta suolaisena palana kahvipöydässä.

Resepti: Päivi Immonen, Aura Liimatainen, Päivi Palojoki: Hyvää Pataa – kotitalouden taitokirja (WSOY 1998)

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja