Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Tämä nostalginen resepti kruunaa juhannuksen!

Verestä muistojasi ja herkuttele juhannuksen kunniaksi herkullisia lettuja, jotka paistuvat ulkosalla!

Klassiset muurinpohjaletut tuovat monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Nostalginen resepti toimii oivallisesti tänäkin päivänä, ja sopii mitä parhaiten kesäisten iltojen piristykseksi ohjelmanumeron muodossa.

Muurinpohjaletut

3–4:lle

½ l maitoa
½ tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
1–1½ dl erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Vatkaa jauhot nesteeseen, lisää suola ja anna turvota puolisen tuntia. Vispilöi mukaan munat. Tai sekoita lettu- ja vohvelijauhot ja vesi. Paista margariinissa tai voissa ohuita räiskäleitä. Vehnä- ja ohrajauhojen asemesta voit käyttää sämpylä- tai ruisjauhoja ja lisätä vehnäjauholettuihin vaikka leseitä.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja