Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Paras perinteinen pannukakkuresepti – tätä on pakko kokeilla!

Yksi klassisimmista jälkiruoista on pannukakku, joka maistuu perheen pienimmillekin. Verestä muistojasi ja leivo viikonlopun kunniaksi perinteinen pannukakku!

Pannukakku on klassikkoherkku, jonka valmistaminen on yllättävän helppoa. Kotitalousopettaja Arja Elina Laine vinkkaa, että pannukakkuresepti onnistuu varmasti, kun taikinan antaa levätä hetken ennen kuin sen laittaa uuniin.

– Kannattaa turvottaa kunnolla, eli tehdä taikina vaikka noin puoli tuntia ennen paistamista. Lopputuloksesta tulee silloin parempi, Laine kertoo.

Kotitalousopettajalla on antaa myös toinen vinkki, jotta pannukakun onnistumisen todennäköisyys kasvaisi.

– Jotta pannukakku ei pala pohjaan, kannattaa uunipelti joko voidella tai vuorata leivinpaperilla, Laine toteaa.

Perinteinen pannukakku

iso (reunallinen) uunipellillinen
1 l maitoa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja (tai käytä pelkästään vehnäjauhoja)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
(1 tl kardemummaa)
(1 tl vaniljasokeria)

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25 min kauniin väriseksi.

Tarjoile mansikoiden tai mansikka(tuore)hillon kanssa.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja