Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Pannukakku on suosittu herkku – näin tuunaat tuttua reseptiä

Pannukakku on ollut suosittu ja helppo resepti kautta aikojen. Valmista se tutulla kaavalla tai leikittele ainesosilla.

Vaikka pannukakku on todella yksinkertainen valmistaa, ei sitä kannata tehdä hirveällä kiireellä.

– Kannattaa turvottaa kunnolla, eli tehdä taikina vaikka noin puoli tuntia ennen. Lopputuloksesta tulee silloin parempi, vinkkaa kotitalousopettaja Arja Elina Laine.

Pannukakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan melko perusvarma herkku, mutta pohjaan palaminen pilaa tämänkin jälkiruoan.

– Jotta pannukakku ei pala pohjaan, kannattaa uunipelti joko voidella tai vuorata leivinpaperilla, Laine muistuttaa.

Vanhanajan pannukakku on helppo tehdä, mutta tuttua reseptiä voi myös muokata.

– Täyteläisyyttä voi hakea käyttämällä rasvattoman maidon sijaan vaikka punaista maitoa. Nykytrendin mukaisesti myös kookos- ja mantelimaidot sopivat hyvin pannukakkuun, ja tuovat siihen erilaista makua. Myös jauhoissa on valinnanvaraa: valkoisen vehnäjauhon sijaan voi kokeilla vaikkapa sämpylä- tai jopa tattarijauhoja. Myös erilaiset puurot sopivat pannukakkureseptiin loistavasti!

Pannukakku

iso (reunallinen) uunipellillinen
1 l maitoa
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl ohrajauhoja (tai käytä pelkästään vehnäjauhoja)
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
(1 tl kardemummaa)
(1 tl vaniljasokeria)

VINKKI: Makeamman herkun saat, kun ripottelet suklaanpalasia taikinan joukkoon!

Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin alimmalla tai toiseksi alimmalla tasolla n. 25 min kauniin väriseksi.

Tarjoile mansikoiden tai mansikka(tuore)hillon kanssa.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja