Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Onko tässä kuivakakkujen kuningas? Tiikerikakku on maistuva klassikko 

Tiikerikakku on taatusti yksi suosituimmista kuivakakuista. Hauskat suklaaraidat maistuvat niin lapsille kuin aikuisillekin.

Milloin viimeksi olet tarjoillut vieraillesi maukasta tiikerikakkua tai nähnyt sitä juhlien kahvipöydässä? Tiikerikakku on varmasti monen mielestä yksi herkullisimmista kuivakakuista – makoisat suklaaraidat piristävät mehevän kakun makua ja ulkonäköä.

Tiikerikakku

4 munaa
2,5 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vanilliinisokeria
1,5 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja

1. Voitele ja jauhota rengasvuoka.
2. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
3. Kokoa ja mittaa aineet. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vanilliinisokeri.
4. Vatkaa munat ja sokeri isossa kulhossa kierre- tai sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla sekoittaen.
5. Mausta noin 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
6. Kaada vuokaan kerroksittain vaaleaa ja tummaa taikinaa, päällimmäiseksi vaalea kerros.
7. Paista kakkua uunin alatasossa 45 minuuttia.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Liimatainen, Teerikangas & Kunnas: Keitämme ja leivomme 2 (WSOY)

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja