Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Näin valmistat perinteisen omenatortun

Syksyn omenat voi hyödyntää leipomalla niistä perinteisen omenatortun. Ota talteen helppo resepti!

Omenat alkavat vähitellen olla kypsiä ja niille pitäisi keksiä erilaisia käyttötarkoituksia. Valmista tällä yksinkertaisella Keitämme ja leivomme -kirjan ohjeella jälkiruuaksi suussa sulava omenatorttu. Torttu maistuu sellaisenaan tai sen kanssa voi tarjota vaniljajäätelöä tai -kastiketta.

Omenatorttu

2 munaa

1 ½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

100 g margariinia tai voita

Pinnalle:

3–4 omenaa

1–2 rkl sokeria

1 rkl kanelia

Vuokaan:

margariinia tai voita

korppujauhoja tai leseitä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa omenat lohkoiksi. Voitele sekä jauhota piirakkavuoka. Sulata rasva. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot sekä rasva munavaahtoon sekoittaen kevyesti kaapimella. Levitä taikina vuokaan ja aseta omenalohkot sen päälle. Ripottele päälle kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskitasossa noin 20 minuuttia. 

Resepti: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1, 1992 (WSOY)

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme. 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja