Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Näin teet täydelliset muurinpohjaletut – takuuvarma pitsireuna!

Verestä muistojasi ja herkuttele juhannuksen kunniaksi herkullisia lettuja, jotka paistuvat ulkosalla!

Klassiset muurinpohjaletut tuovat monelle mieleen muistoja lapsuudesta. Nostalginen resepti toimii oivallisesti tänäkin päivänä, ja sopii mitä parhaiten kesäisten iltojen piristykseksi ohjelmanumeron muodossa.

Panosta taikinan rakenteeseen

Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että muurinpohjalettuihin käytetty taikina on varmasti rakenteeltaan riittävän juoksevaa. Joskus tämä saattaa tarkoittaa sitä, että taikinaa sekoittaessa on syytä pihistellä hieman jauhojen kanssa.

– Jos reseptissä sanotaan, että kuusi desilitraa jauhoja, niin minä laittaisin 5,5 desilitraa, kotitalousopettaja Arja Elina Laine vinkkaa.

– Letuista ei tule pitsisiä, jos taikina on liian paksua, Laine selventää.

Kannattaa myös pitää mielessä, että taikina tulee levittää pannulle huolellisesti. Jos tässä epäonnistuu, jäävät pitsiset ja ohuet letut haaveeksi.

– Kun taikinan kaataa pannulle, sitä pitää heti heilutella niin, että taikina leviää mahdollisimman ohuesti pannun reunoille asti, sillä taikina hyytyy todella nopeasti, Laine vinkkaa.

Muurinpohjaletut

3–4:lle

½ l maitoa
½ tl suolaa
1 dl ohrajauhoja
1–1½ dl erikoisvehnäjauhoja tai karkeita vehnäjauhoja
2 kananmunaa

Vatkaa jauhot nesteeseen, lisää suola ja anna turvota puolisen tuntia. Vispilöi mukaan munat. Tai sekoita lettu- ja vohvelijauhot ja vesi. Paista margariinissa tai voissa ohuita räiskäleitä. Vehnä- ja ohrajauhojen asemesta voit käyttää sämpylä- tai ruisjauhoja ja lisätä vehnäjauholettuihin vaikka leseitä.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja