Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Näin teet perinteistä mannapuuroa!

Mannapuuro on puuroruokien klassikko, joka johdattaa makumuistojen mummolaan.

Pohjoismainen perinneherkku mannapuuro maistuu niin aamupalaksi kuin välipalaksikin. Mannapuuron voi keittää maitoon tai veteen.

Mannapuuron voi maustaa halutessaan kaakaojauheella, jolloin syntyy suklainen välipalaherkku.

VINKKI: Jos haluat tehdä velliä, käytä manna- tai kauramannasuurimoita vain ¾ dl.

Mannapuuro (3-4 annosta)

1 l maitoa/sokeroitua mehua

1¼ dl mannasuurimoita

TAI 1½ dl kauramannasuurimoita

½ tl suolaa

Tee näin:

Kuumenna maito/mehu hämmentäen kiehuvaksi teflon-kattilassa. Ripottele sekaan mannasuurimot vispilöiden. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä hiljalleen aina välillä sekoittaen n. 10 min. Mausta puuro tarvittaessa suolalla. Nauti kuumana tai kylmänä.

Resepti: Arja Elina Laine

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja