Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän superherkullisen kiisselin?

Vaniljakiisseli on monessa suomalaiskodissa unohdettu herkku, vaikka sen valmistaminen on todella helppoa, ja makunsa puolesta kiisseli sopii sekä lapsille että aikuisille.

– Kuumenna ensin maito, mikäli teet sen kattilassa, sekoita koko ajan, jottei se pala pohjaan, kotitalousopettaja Arja Elina Laine vinkkaa.

Vanhanajan vaniljakiisseli

5 dl maitoa
1 rkl sokeria
2–3 rkl perunajauhoja
1 kananmunan keltuainen
1 tl vaniljasokeria

Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä tai mikroaaltouunissa (noin 4 minuuttia) sekoittaen sitä. Lisää sokeri ja tilkkaan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Älä kuumenna enää. Sekoita kiisseliin keltuainen ja vaniljasokeri. Anna jäähtyä ja herkuttele!

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja