Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän klassikkokakun, jota mummosikin varmasti leipoi?

Muistatko sinäkin yhden perinteisimmistä kuivakakuista, piimäkakun?

Piimäkakku on yksi kuivakakkujen klassikoista! Piimäkakku on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Lisäksi se säilyy pitkään hyvänä.

Leipoiko sinunkin mummosi tätä herkkua? Virkistä lapsuutesi muistoja tällä reseptillä!

Piimäkakku

0,5 dl sokeria
0,5 tl neilikkaa
1 tl soodaa
0,5 dl rusinoita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
1,5 dl piimää
0,5 dl siirappia

Tee näin:

1. Lämmitä uuni 200-asteiseksi.
2. Voitele ja jauhota litran kakkuvuoka.
3. Sekoita kuivat aineet.
4. Lisää öljy, piimä ja siirappi.
5. Paista uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Isotalo, Meriluoto, Sippola ja Turunen: Ole hyvä! (Otava 1998)

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja