Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän huikean hyvän jäätelöherkun?

Oletko sinä koskaan maistanut legendaarista uunijäätelöä?

Herkullinen uunijäätelö on jälkiruoka, joka sopii täydellisesti kesään! Tämä klassikkoresepti yhdistelee monta suosikkia: jäätelön, marengin, kakkupohjan ja marjat!

Tämän herkun valmistus on todella vaivatonta – osta valmis taikina pakastealtaasta, nappaa mukaasi myös jäätelö ja hanki koristeeksi vadelmia ja muita marjoja. Voit paistaa pohjan jo etukäteen valmiiksi, sillä uunijäätelöosuus tehdään juuri ennen tarjoilua.

N. 25 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka

1 pkt valmista kauramurotaikinaa

Leivitykseen:
Voita ja korppujauhoja

Kypsälle pohjalle:
n. 1 dl vadelma- tai punaherukkamehua
2-3 dl vadelmasurvostan.
5 dl vadelmia ja punaherukoita
1 l vaniljajäätelöä

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Sulata taikina, painele se voidellun ja leivitetyn piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (mahdollisimman ylös). Kypsennä 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 8-12 min, varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kostuta jäähtynyt pohja mehulla. Levitä päälle vadelmasurvos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota jäätelöstä paloja ja lado ne nopeasti tortun päälle marjojen kanssa. Peitä jäätelö hyvin marenkivaahdolla ja nosta vuoka 250-asteisen uunin toiseksi ylimmälle tasolle 3 - 4 minuutiksi eli kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä. Tarjoile heti.

VINKKI: Voit tehdä saman karviaisilla, mustikoilla tai puolukoilla.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja