Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän hittijälkkärin? Näyttävä herkku kevään juhlapöytään

Juhlava charlotte russe on näyttävä, suussa sulava jälkiruoka.

Näyttävä charlotte russe on kevään juhlien kahvipöytään sopiva, erittäin näyttävä jälkiruoka. Herkku syntyy niin, että ensin valmistetaan kääretorttu. Jäähtyneillä kääretorttuviipaleilla vuorataan iso vuoka, ja persikka-rahkahyytelö laitetaan sen sisään viipaleiden keskelle.

Charlotte russe

noin 15 henkilölle, n. 3 litran kulhoon tehtynä

Kääretorttu:
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kääretortun täyte:
2 dl vadelmahilloa tai persikka/aprikoosisosetta (200 g)

Charlotte russen persikka-rahkatäyte:
8 liivatelehteä + kylmää vettä
2 tlk kuohukermaa (4 dl)
n. 1 dl sokeria
n. 2 tl vaniljasokeria
1 tlk säilykepersikoita (iso tlk 850/40 g) ja/tai aprikooseja
1 dl persikkatölkin lientä
2 tlk maitorahkaa (400 g)

Valmista kääretorttu. Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kuohkeaan vaahtoon jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja paista 200-asteisessa uunissa 7–10 minuutissa kauniin väriseksi. Kumoa kypsä torttu toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

Levitä hillo/sose torttulevylle ohueksi kerrokseksi. Rullaa tiukaksi kääretortuksi jättäen sauma alaspäin

VINKKI: Helpompi vaihtoehto: käytä kaupasta ostettavaa valmista kääretorttua sekä täytteenä jäätelöä ja säilykepersikoita. Tällöin hyydytys onkin jäädytys eli kakku valmistuu pakastimessa. Huom. Jäätelö tulee hieman pehmentää, jotta saat siihen sekaan persikkapalaset ja täytteen kakun sisään.

Valmista kakun täyte. Liuota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Vaahdota sillä aikaa kerma vaahdoksi, ja mausta sopiva maku sokereilla. Kuumenna 1 dl persikkatölkin lientä kiehuvaksi (esimerkiksi mikrouunissa lasissa) ja pilko persikat pieniksi.

Puristele liivatteet pois liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi persikkatölkin liemeen. Yhdistä tämä liivateliemi rahkaan, samaten pilkotut persikat. Lisää seokseen lopuksi kermavaahto varovaisesti yhdistäen.

Ota pyöreä noin 3 litran muovikulho tai vastaava, ja vuoraa se ensin tuorekelmulla ja sen jälkeen tiiviisti kääretorttuviipalein. Kaada täyte keskelle ja tasoita pinta kääretorttuviipaleiden tasolle. Hyydytä kokonaisuus kylmässä, mieluiten seuraavaan päivään. Ennen tarjoilua kumoa kakku vuoasta tarjottimelle. Koristele halutessasi pursottaen kermavaahtoa ja persikkaviipalein.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja