Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Milloin viimeksi söit kananmunakastiketta?

Syötkö kananmunakastiketta sellaisenaan perunoiden kanssa vai lisukkeena?

Kananmunakastike on jo monelle lapsuudesta tuttu ruoka. Toiset syövät kastiketta isompien kananmunasiivujen kera, jolloin se on oiva ruoka sellaisenaan perunoiden seurana. Toiset puolestaan hienontavat kananmunat kastikkeen joukkoon ja syövät sitä vaikkapa kalan kanssa.

VINKKI: Keitä useampi kananmuna, jos haluat laittaa ne kastikkeeseen siivuina!

Kananmunakastike

Tarvitset:
2 rkl öljyä tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
2 keitettyä kananmunaa
ripaus valkopippuria 
1/2 tl suolaa
1/2 dl hienonnettua ruohosipulia

Vaihtelua? Kokeile maustaa kananmunakastike rakuunalla!

Tee näin:
Kuumenna rasva kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Kaada maito kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää hienonnetut munat ja mausteet sekä ruohosipuli. Tarjoa uusien perunoiden tai paistetun kalan kanssa.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Martat

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja