Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Mahtava puuro lapsuudestasi – muistatko sinäkin?

Perinteinen vispipuuro on herkkua, jonka resepti kannattaa palauttaa mieleen viimeistään nyt syksyllä, kun puolukat alkavat olla kypsuä.

Syyskuussa puolukkakausi on usein parhaimmillaan, ja terveellisistä marjoista kannattaa ottaa kaikki ilo irti esimerkiksi vispipuuron muodossa. Mikäli pakastimesta löytyy myös muita kirpsakoita marjoja, kuten viinimarjoja, voi niitä lisätä vispipuuron joukkoon ihan samaan tapaan kuin puolukoitakin.

Vinkki! Kuohkeimman puuron saat käyttämällä vaaleita mannasuurimoita, mutta jos haluat kuituisemman version, keitä puuro kauramannasuurimoilla ja jätä marjojen kuoret puuroon.

Mikäli käytät vispipuuron valmistamiseen pakastemarjoja, riittää marjoille hieman reseptiä lyhyempi keittoaika, sillä pakastemarjojen rakenne on hauraampi kuin tuoreiden.

Perinteinen vispipuuro

7 dl vettä
4 dl puolukoita
noin ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5–15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja