Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Maailman helpoin välipala, jota olet takuulla syönyt lapsuudessasi!

Maailman helpoin ja herkullisin ohrarieska valmistuu hetkessä vaikkapa iltapalaksi.

Perinteinen ohrarieska valmistetaan eri puolilla Suomea hieman eri tavoin: Lapissa rieska paistetaan rapeaksi kuumassa uunissa – savolainen rieska nautitaan puolestaan munavoin kera.

Olipa valmistustapa mikä tahansa, on rieska klassikkoherkku, joka valmistuu käden käänteessä.

Perinteinen ohrarieska

5 dl kylmää vettä
0,5 tl suolaa
5 dl ohrajauhoja

Sekoita kuivat aineet keskenään taikinakulhossa. Lisää lopuksi kylmä vesi. Sekoita aineet nopeasti käsin. Kaada taikina jauhotetulle tasolle ja pyöräytä taikinasta joko yksi iso (halkaisijaltaan noin 30 senttimetriä) tai neljä pientä rieskaan. 

Paista rieskat 250–300 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja