Paluu menneisyyteen: Maailman helpoin raparperipiirakka
Raparperipiirakka on kevään ja alkukesän klassikko! Nimensä mukaisesti tämä piirakka valmistuu nopeasti ja et voi epäonnistua.
Raparperipiirakka sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi kesän juhlissa tai nautittavaksi sellaisenaan koko perheen voimin. Piirakka on muuntautuva, lisää joukkoon esimerkiksi mansikkaa tai tuoreita marjoja.
1 | pkt | valmista piirakkataikinaa |
6-7 | raparperin vartta | |
200 | g | ranskankermaa TAI kermaviiliä |
2 | munaa | |
1 | dl | sokeria |
1 | tl | vaniljasokeria |
1 | tl | kanelia |
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Painele sulanut taikina pyöreään vuokaan. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi viipaleiksi. Sekoita muut aineet keskenään. Levitä raparperit vuokaan ja kaada ranskankerma-muna-sokeriseos raparperien päälle. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 25-30 min, kunnes pinta on kauniin värinen. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.
Resepti: Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta
Itse tehty piirakkapohja
Halutessasi voit tehdä piirakkapohjan myös itse!
Piirakkapohja itse tehden: | ||
2 | munaa | |
1½ | dl | sokeria |
1½ | dl | pikakaurahiutaleita |
1½ | dl | Erikoisvehnäjauhoja |
1 | tl | leivinjauhetta |
½ | dl | juoksevaa margariinia tai voita (50 g) |
1 | dl | kermaviiliä tai jogurttia |
Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.