Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Leipäressu on vuosikymmenten takainen herkku

Muistatko vielä leipäressun?

Leipäressu on tuttu herkku vanhemmalle sukupolvelle, mutta nykynuorille tämä ruoka voi olla tuntemattomampi käsite.

Vuosikymmeniä sitten leipäressu oli tapana valmistaa itse leivotusta ja vaikkanassa kuivatusta reikäleivästä, josta höylällä höylättiin ohuen ohuita siivuja paistettavaksi.

Nykyisin voi käyttää jälkiuunileipää, josta leikataan mahdollisimman ohuita siivuja. Ne paistetaan ehdottomasti runsaassa määrässä voita – siivut saavat mielellään hieman mustuakin paistettaessa.

Kun leipäpalat ovat ruskistuneet hyvin, lisätään joukkoon vähitellen maitoa niin, että leipäpalat hautuvat erittäin pehmeiksi. Lisätään vielä suolaa ja nautitaan voin ja kylmän maidon kera.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja