Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Köyhät ritarit kruunaavat herkuttelijan aamiaispöydän

Kuivahtaneet leivän- tai pullanpalat voi hyödyntää tekemällä köyhiä ritareita.

Köyhät ritarit on vanhanajan ruokaherkku: erittäin helppo, nopea ja edullinen aamiainen tai lounasruoka, jota lapsetkin rakastavat. Reseptiin sopii erinomaisesti käytettäväksi edellispäivän leipä tai kuivahtanut pulla, joten se on mainio tapa estää myös ruokahävikkiä!

Perinteisesti köyhät ritarit tehdään yksinkertaisesti paistamalla maidossa liotettuja leipäviipaleita, mutta tässä reseptissä ohje on viety hieman pidemmälle.

Köyhät ritarit

4 annosta
12 viipaletta vaaleaa leipää (edellispäivän)
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
6 dl jauhoja
2 rkl voisulaa
½ tl suolaa
½ tl sokeria
5 dl kylmää maitoa
½ dl sokeria
2 rkl kanelia
hilloa/jäätelöä tarjoiluun

Jos herkun valmistaa leivän sijaan pullaviipaleilla, nimitys voi olla myös rikkaat ritarit.

Tee näin:

1. Tee ensiksi lettutaikina. Vatkaa munat ja sekoita niiden joukkoon maito. Lisää jauhot vähän kerrallaan, voit käyttää sähkövatkainta. Sulata voi. Lisää voisula ja sokeri taikinaan. Jätä taikina odottamaan.

2. Leikkaa pois kovimmat leivän reunat. Pehmennä leipäviipaleita kylmässä maidossa ja kasta ne sen jälkeen lettutaikinaan.

3. Paista leivät kullankeltaisiksi voissa. Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seosta paistettujen leipien pinnalle. Tarjoile ritarit hillon kanssa.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja