Paluu menneisyyteen: Hittitorttu toimii edelleen juhlissa kuin juhlissa
Unelmatorttu on taatusti kaikkein tunnetuin kääretorttu. Perinteikäs resepti toimii kahvipöydän piristäjänä missä juhlissa tahansa.
Unelmatorttu on jälkiruoka, joka tulee kaikille tutuksi viimeistään koulun kotitaloustunneilla. Helppo jälkiruoka on takuuvarma hitti kahvipöydässä ja maistuu niin aikuisille kuin lapsillekin.
Unelmatorttu
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
VINKKI: Jos banaanitäyte ei miellytä tai kaipaat kermatäytettä jämäkämpää versiota, vatkaa keskenään 100 grammaa margariinia, 2 dl tomusokeriasekä 2 teelusikallista vaniljasokeria. Lisää 1 keltuainen ja sekoita.
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1–2 banaania
Tee näin:
1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti puuhaarukalla tai kaapimella.
4. Levitä taikina uunipannuun leivinpaperin päälle.
6. Kumoa torttupoja sokeroidun voipaperin päälle. Poista leivinpaperi ja anna jäähtyä.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se.
9. Kääri torttu rullalle.
Resepti: Aura Liimatainen ja Tuula Teerikangas: Keitämme ja leivomme 1 (WSOY 1992)
Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.