Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Helmipuuro jakaa mielipiteet – muistatko vielä?

Herättääkö helmipuuro muistoja? Joillekin se tarkoittaa lapsuuden suurinta herkkua, jotkut taas ovat päättäneet unohtaa ruokalajin tarkoituksella. 

Helmipuuro syntyy perunasuurimoista sekä maidosta. Sen rakenne on helmimäinen, josta puuron nimikin tulee. Helmi- tai perunapuuron valmistamiseen menee vain noin vartti. Puuron voi halutessaan keittää myös eksoottisemmin esimerkiksi osittain kookosmaitoon.

Puuromalja kruunataan maun mukaan voisilmällä, kanelilla, ripauksella sokeria, hunajalla, marjoilla, hedelmän paloilla tai vaikka pähkinöillä.

Tämä klassikko kannattaa ottaa haltuun. Helmipuuro valmistuu hetkessä ja siitä on ehdottomasti kilpailemaan esimerkiksi trendikkään chia-vanukkaan kanssa paikasta brunssipöydässä.

Helmipuuro

Ainekset:

8 dl maitoa
2 dl perunasuurimoita
1rkl voita
0,75 tl suolaa

1. Kuumenna maito kiehuvaksi ja ripottele suurimot kiehuvaan maitoon samalla sekoittaen. Puuron onnistumisen kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että maito kiehuu kunnolla.

2. Keitä hiljalleen sekoittaen noin 8 minuuttia.

3. Mausta valmis puuro suolalla ja voinokareella.

Peitä puuro kannella ja anna sen levätä hetki. Annostele kauniisiin kulhoihin ja koristele esimerkiksi voisilmällä tai marjoilla. Nauti!

Lähde: Finnamyl

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja