Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Paluu menneisyyteen: Älä vain unohda vispipuuron reseptiä!

Perinteinen vispipuuro on herkkua, jonka resepti kannattaa palauttaa mieleen viimeistään syksyllä, kun puolukat alkavat kypsyä.

Syyskuussa puolukkakausi alkaa olla parhaimmillaan, ja terveellisistä marjoista kannattaa ottaa kaikki ilo irti esimerkiksi vispipuuron muodossa. Mikäli pakastimesta löytyy myös muita kirpsakoita marjoja, kuten viinimarjoja, voi niitä lisätä vispipuuron joukkoon ihan samaan tapaan kuin puolukoitakin.

Mikäli käytät vispipuuron valmistamiseen pakastemarjoja, riittää marjoille hieman reseptiä lyhyempi keittoaika, sillä pakastemarjojen rakenne on hauraampi kuin tuoreiden.

Perinteinen vispipuuro

7 dl vettä
4 dl puolukoita
noin ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5–15 minuuttia. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Siivilöi halutessasi liemestä marjojen kuoret pois. Ne voi myös jättää puuroon, jolloin puurosta ei tule aivan yhtä kuohkeaa vaahtoa. Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5–10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi, mieluiten sähkövatkaimella. Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista lämpimänä tai kylmänä marjapuurona maidon kanssa.

Arjan Leivontanurkan Paluu menneisyyteen -juttusarjassa muistellaan menneiden vuosikymmenten suosikkireseptejä, joista osa on jo vaipunut unholaan ja toiset jääneet osaksi arkeamme.

Resepti: Arja Elina Laine

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja