Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Osaatko käyttää vispilää oikein? Yllättävä tekniikka toimii parhaiten

Monella on oma tekniikkansa kerman ja kananmunanvalkuaisten vatkaamiseen, mutta mikä tavalla vispilää kannattaisi käyttää, jotta vaahto syntyisi mahdollisimman nopeasti? America's Test Kitchen otti selvää.

America's Test Kitchen kokeili YouTubeen ladatulla videolla munanvalkuaisten, kerman ja vinaigreten vatkaamista vispilällä, kolmella eri tekniikalla. Testiä varten yritettiin vispata testiannoksia heiluttamalla vispilää puolelta toiselle, pyörittämällä sitä ympäri seoksessa ja hakkaamalla vispilällä perinteiseen tapaan.

Vispilää kannattaa heiluttaa puolelta toiselle

Testissä selvisi, että yksi vispaamistavoista oli kokonaisuudessaan muita tapoja tehokkaampi. Sen sijaan, että kaikessa vispaamisessa kannattaisi noudattaa munanvalkuaisten vispaamisesta tuttua hakkaamistekniikkaa, on vispilän heilutteleminen puolelta toisella tehokkaampi keino kerman ja vinaigreten vatkamiseen.

Testin perusteella siihenkin on kuitenkin selkeä syy, miksi valkuaisvaahtoa on kautta aikain vatkattu kevyesti vispilällä kulhoa hakaten. Hakkaamistekniikka toimii testin perusteella kaikkein nopeiten parhaiten silloin, kun vispataan valkuaisvaahtoa.

Kaikkein tehottomin tapa käyttää vispilää, on pyörittää sitä ympyrää kulhossa. Tekniikka lienee kaikkein hitain ja tehottomin siksi, että koko astiassa oleva massa kulkee vispaamisen aikana samaan suuntaan, eikä minkäänlaisia reaktioita synny tämän vuoksi helposti.

Katso videolta, kuinka vispilää kannattaa käyttää!

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja