Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Ominaisuuksissa suuria eroja: Kannattaako leivontaan käyttää tuoreita vai pakastemustikoita?

Mustikat maistuvat herkullisilta leivonnaisissa ja jälkiruoissa. Leivoitpa sitten tuoreista tai pakastemustikoista, ota muutama seikka huomioon parhaimman lopputuloksen saamiseksi. 

Pakastemustikoiden käyttö leivonnassa aiheuttaa omat haasteensa. Jäiset marjat tekevät taikinasta haastavan sekoittaa. Sulavat marjat sekä vetistävät että värjäävät leivonnaiset.

Tuoreiden mustikoiden hento maku jää puolestaan helposti raskaan taikinan varjoon. Näillä vinkeillä leivot herkullisia mustikkaleivonnaisia sekä tuoreista että pakastemarjoista. 

Huuhtelu estää värjäymät

Pakastemustikat värjäävät helposti koko taikinan siniseksi. Tähän ongelmaan on olemassa yksinkertainen ratkaisu, nimittäin huuhtelu.

Huuhtele pakastemustikat kylmän veden alla, jolloin ne myös sulavat hieman. Marja säilyy tummansinisenä, mutta mustikan ylimääräinen, sotkeva väri huuhtoutuu pois. Kuivaa marjat huolellisesti talouspaperin avulla. Tällä tavalla koko taikina ei värjäydy, vaan marjat sekoittuvat kauniisti taikinan joukkoon.

Sitruuna pitää värit kirkkaana

Salaisuus kauniin värisiin mustikkaleivonnaisiin on oikeanlainen pH. Mustikat muuttuvat kauniin kirkkaiksi hapolle, kuten sitruunamehulle altistuessaan.

Ruokasooda tai leivinjauhe saavat puolestaan taikinaan aikaan emäksisen ympäristön, jolloin leivonnainen muuttuu helposti vihertäväksi. Sama ilmiö voi tapahtua myös maitotuotteita sisältävässä mustikkasmoothiessa.

Värien parantamiseksi lisää mustikkaleivonnaisiin hieman sitruunamehua. Sitruunan hapot pitävät leivonnaisten värin kauniin kirkkaana.

Tuoreet mustikat kannattaa murskata

Tuoreet mustikat maistuvat ihanilta erilaisissa piirakoissa ja leivonnaisissa. Muffinseja leipoessa tuoreet, kiinteät mustikat jäävät helposti raskaan taikinan varjoon. Mehevien mustikkamuffinsien salaisuus piileekin mustikoiden käsittelyssä.

Ota puolet mustikoista ja murskaa ne kevyesti esimerkiksi haarukan avulla. Lisää taikinaan sekä murskatut että kokonaisen marjat.

Tämän käsittelyn ansiosta leivonnaiset ovat täynnä ainutlaatuista tuoreen mustikan makua. 

Lähteet: Blueberrycouncil.org, Epicurious

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja