Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Niksi, joka täytyy tietää: Näin leipä säilyy "tuoreena" jopa puoli vuotta!

Leipä maistuu parhaalta tuoreena, mutta pakastettukin leipä säilyttää "tuoreutensa", kun leivän pakastaa muutamaa niksiä noudattaen.

Itse tehty leipä maistuu uunituoreena parhaalta, mutta leipä ei säily keittiönpöydällä montaa päivää. Kun leivän pakastaa heti tuoreena, saa tuoretta leipää nautiskella milloin tahansa suoraan omasta pakkasesta.

Pakastaminen on myös loistava tapa vähentää ruokahävikkiä. Unohtamatta sitä, että itse tehty leipä tulee edullisemmaksi kuin valmiin ostaminen kaupasta tai leipomosta.

Pakasta leipä näin:

1. Leikkaa tuore leipä valmiiksi viipaleiksi 24 tunnin kuluessa. Älä päästä leipää kuivahtamaan ennen pakastamista! 

2. Asettele tarjottimen, leikkuulaudan tai uunipellin päälle leivinpaperia ja lado leipäviipaleet leivinpaperin päälle. Laita sitten leipäviipaleet pakastimeen ja anna viipaleiden jäätyä kokonaan. Leivinpaperi estää tuoreen, kostean leivän jäätymisen alustaansa kiinni.

3. Kun leipäviipaleet ovat jäässä, pussita viipaleet ilmatiiviisti esimerkiksi minigrip-pusseihin. 

4. Kun seuraavan kerran kaipaat tuoretta leipää, ota leipäviipaleet sulamaan pakastimesta huoneenlämpöön. Voit myös paahtaa jäiset leipäviipaleet. Kun tuoreen leivän pakastaa tällä tavalla, leipä säilyttää 95-prosenttisesti tuoreutensa. Tällä tavoin säilöttynä leipä säilyy pakastimessa hyvänä vähintään puoli vuotta.

Lähde: Popsugar​​​​​​​

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja