Nerokasta ja superhelppoa! Sarin "laiskurin joulutortut" mullistavat hittiherkun – tätä täytyy kokeilla
Vähemmän vaivaa, enemmän täytettä ja herkullinen lopputulos? Laiskurin joulutortut ovat ratkaisu niin nopeaan leivontaan kuin gluteenittomien herkkujen valmistukseen.
Jos joulutorttujen sakaroiden vääntely ei kuulu lempipuuhiisi, muffinssivuokiin tehdyt laiskurin joulutortut ovat helppo tapa oikaista leivonnassa. Nopeat ja hauskan malliset herkut kelpaavat myös yllätysvieraille tarjottaviksi.
Sari Levänaho täytti humoristisesti nimeämänsä leivonnaiset tällä kertaa omenamarmeladilla. Makeaksi täytteeksi sopisivat myös muut hillot ja marmeladit, valkosuklaan ja omenahillon yhdistelmä tai miksei Vihreä kuulakin. Kuohkeampia joulutortuista saa laittamalla hillon alle vaniljakastiketta.
– Näihin voi laittaa täytteeksi ihan mitä itse haluaa. Suolaiset versiot esimerkiksi savulohesta, kinkkusuikaleista tai vegeversio toimisivat hyvin. Gluteenittomana tämä toimii myös, koska gluteeniton taikina on hiukan hankalampi työstää muutenkin, Levänaho kertoo.
Seuraavasta reseptistä tulee 8–10 joulutorttua.
Laiskurin joulutortut
1 pkt valmiita torttutaikinalevyjä tai voitaikinalevyjä
Täyte:
haluamaasi täytettä, esimerkiksi paistonkestävää omenahilloa
Päälle:
tomusokeria
Valmistusohje:
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Levitä taikinalevyt leivinpaperille, ja anna niiden sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa levyt neliöiksi.
Nosta neliöt muffinssivuokiin. Paina taikinan keskelle kolo. Täytä kolo valitsemallasi täytteellä. Voit halutessasi voidella reunat kananmunalla.
Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10–15 minuuttia. Sihtaa päälle hieman tomusokeria.
***