Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Nerokas omenaresepti, jota sinun on kokeiltava! Maun salaisuus piilee yllättävässä juomassa

Valmiista croissant-taikinasta syntyy hetkessä pehmeä omenaherkku, joka taatusti kielen mennessään. Tätä suussa sulavaa herkkua syödessä ei kaloreita lasketa! 

Säilykepurkissa myytävästä croissant-taikinasta saa tehtyä paljon muutakin kuin perinteisiä aamiaissarvia. Taikina sopii erinomaisesti esimerkiksi tämän helpon omenaherkun valmistukseen. 

Lämpimänä tarjoiltava croissanttivuoka sopii erinomaisesti niin jälkiruoaksi kuin viikonloppuaamujen herkkuhetkiin. 

Omenainen croissanttivuoka (8 annosta)

2 omenaa
2 prk valmista croissant-taikinaa
n. 175 g voita
2,5 dl ruskeaa sokeria
1 1/2 tl kanelia
vanilja-aromia
ripaus suolaa
2–2,5 dl sitruunalimua (Sprite/7up...)

Esilämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka. Kuori ja viipaloi omenat kahdeksaan osaan. 

Irrota croissant-taikinan kolmiot toisistaan. Rullaa omenaviipaleet taikinakolmioiden sisään. Asettele rullatut taikinat vierekkäin uunivuokaan. 

Sulata voi pienessä kasikekattilassa keskilämmöllä. Lisää kattilaan sokeri, kaneli, vanilja ja suola. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut ja ainekset sekoittuneet keskenään. Lisää seos vuokaan omenoiden päälle. 

Kaada limu vuokaan, mutta varo kaatamasta sitä suoraan taikinarullien päälle. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes taikina on saanut väriä. Tarjoile lämpimänä. 

Resepti: Delish

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja