Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Nerokas leivonnainen yhdistää kaksi ikisuosikkia – tätä omenapiirakan ja korvapuustin yhdistelmää voi olla vaikea vastustaa!

Rakastatko omenapiirakkaa? Entä korvapuusteja? Jos vastasit molempiin kysymyksiin kyllä, tämä hybridiherkku on juuri sinua varten!

Kun yhdistetään kaksi suosikkileivonnaista, omenapiirakka ja korvapuusti, ei voida mennä pahasti pieleen. Valmiista pullataikinasta ja kirpeistä omenista syntyy kaikille maistuva leivonnainen, jota voi olla vaikea vastustaa. 

Videolta löydät ohjeet hybridiherkun valmistukseen. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Omenapiirakka korvapuustipohjalla

1 kg pakastepullataikinaa
25 g voita sulatettuna
4 tl kanelia jauhettuna
6–8 Granny Smith -omenaa
2 dl sokeria
1 tl kanelia
3 rkl jauhoa
Kananmuna voiteluun
Pinnalle raesokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kauli taikina kahdeksi noin 40x40 -senttimetrin kokoisiksi levyiksi. Levitä sulatettu voi ja kaneli levyjen päälle ja kääri taikinat tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rulla noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.  Asettele ja painele puolet rullista voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä pohja sivuun odottamaan.

Tee täyte. Kuori ja viipaloi omenat. Yhdistä sokeri, kaneli ja jauhot. Kaada täyte pohjan päälle.

Levitä loput taikinarullat piirakkavuoan muotoon leivinpaperin päälle. Aseta toinen leivinpaperi rullien päälle ja kauli tasaiseksi levyksi. Nosta muotoiltu pullalevy piirakkavuokaan täytteen päälle. Voitele pinta kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa noin 45 minuuttia, kunnes leivos on kullanruskea. Tarjoile sellaisenaan, vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Lähde: SvenskaMat

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja