Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Neljä vinkkiä! Näin valitset parhaat marjat leivontaan ja koristeluun

Mansikkaostoksilla kannattaa kiinnittää huomiota niin rasian kokoon kuin marjojen ulkonäköön. 

Mansikkakausi käy kuumana, ja nyt jos koskaan mansikoita kannattaa hyödyntää niin ruoanlaittoon kuin leivontaan. Jotta kotiisi päätyisi herkullisia ja rakenteeltaan täydellisiä marjoja, kannattaa kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan.

Muista seuraavat säännöt mansikkaostoksilla.

1) Hyvät asiat tulevat pienessä paketissa

Jos valitset kaupassa mieluiten kaikkein suurimpia marjoja, menet metsään! Pienet mansikat ovat nimittäin usein suuria marjoja maukkaampia, ja näin ollen parempia niin leivontaan kuin sellaisenaan nautittaviksi. 

2) Valitse lähimarjoja

Mitä lähempää mansikat tulevat, sitä nopeammin ne ovat päätyneet pellolta kauppoihin ja torikojuihin. Ja mitä tuoreempi marja, sen paremmalta se maistuu! 

3) Valitse mahdollisimman kypsiä marjoja

Mansikoita ostaessa kannattaa valita mahdollisimman punaisia ja kypsiä yksilöitä, sillä mansikat eivät enää kypsy poimimisen jälkeen. Hyvän mansikan kara on tuoreen vihreä, ja se on rakenteeltaan kiinteä ja kolhuuntumaton. 

4) Koristelumarjat erikseen

Kakkujen ja muiden leivosten koristeluun mansikoiden tulee olla mahdollisimman kauniita. Jos ostat mansikat torilta, pyydä koristelumarjat erilleen pieneen rasiaan, jolloin ne säilyvät koristeluun kuivina. 

Oletko jo kokeillut näitä herkullisia mansikkareseptejä? 

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja