Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Naurettavan helppo resepti! Kotitekoinen leipä, joka syntyy ilman vaivaamista

Herkullinen lepä syntyy vähällä vaivalla, kunhan maltat antaa taikinan kohota hyvin ennen paistamista. 

Jos pitkät reseptit ja monimutkaiset valmistustavat eivät innosta, tämä resepti on juuri sinua varten! Tässä reseptissä ainesosia ei vaivata, vaan ainoastaan sekoitetaan ja jätetään lepäämään. Esivalmistelut eivät siis vie viittä minuuttia kauempaa!

Reseptin juju piilee siinä, että kulhossa sekoitettujen ainesosien annetaan nousta hitaasti useamman tunnin ajan. Voit siis huoletta tehdä taikinan valmiiksi aamulla ja jättää sen kohoamaan työpäivän ajaksi huoneenlämpöön.

Jos teet taikinan kohoamaan edellisenä iltana, aamulla sinua odottaa kohonnut taikina, jonka voit paistaa osaksi herkullista aamupalaa.

Superhelppo leipä

n. 0,5 kg vehnäjauhoja
2 tl suolaa
¾ tl tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Tarvitset myös ison kulhon ja padan.

Yhdistä jauhot, suola ja hiiva isossa kulhossa. Tee keskelle kuoppa ja lisää joukkoon vesi. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Huomioi, että taikinan kuuluukin olla kosteaa.

Peitä kulho keittiöliinalla ja anna kohota huoneenlämmössä 6–8 tunnin ajan. Kun taikina on kohonnut, taittele sitä muutaman kerran kulhossa ja anna kohota liinan alla vielä noin tunnin ajan. Halutessasi voit lisätä taikinan alle leivinpaperin, mikä helpottaa leivän siirtämistä uuniin.

Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita pata uuniin kuumenemaan. Nosta leipä pataan leivinpaperin avulla. Laita kansi kiinni ja anna paistua noin puolen tunnin ajan. Poista kansi ja jatka paistamista vielä noin vartin ajan. Nosta valmis leipä padasta ja anna jäähtyä ritilällä vähintään vartin ajan ennen leikkaamista.

Lähde: TheKitchn

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja