Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Näin teet piparkakkutaloon upeat ikkunat – lopputulos kuin lasia

Poimi vinkit siihen, kuinka piparkakkutaloon saa loihdittua näyttävät ikkunat!

Piparkakkutalosta on mahdollista saada aikaan upea taideteos, joka ilahduttaa jouluna sekä omaa että vieraiden silmää. Kondiittorimestari kertoi omat vinkkinsä siihen, kuinka piparkakkutalosta saa entistä näyttävämmän.

Ikkunat syntyvät piparkakkutaloon sokerista

Kondiittorimestari Petri Hiltunen kuopiolaisesta konditoria Bebestä kertoi vinkkinsä siihen, kuinka piparkakkutaloon saa loihdittua lasia muistuttavat ikkunat. Avuksi et tarvitse kuin sokeria!

– Piparkakkutaloihin saa kivasti nätit ikkunat, kun sulattaa sokeria ja valuttaa sokerin ikkunaruutujen aukkoihin, Hiltunen kertoo.

VINKKI! Kondiittorimestari vinkkaa, että piparkakkutaloon saa hienot valot hyödyntämällä autojen LED-parkkivaloja, 9V-paristoja ja pientä määrää johtoa. LED-valot sopivat piparkakkutaloon erityisen hyvin, koska ne eivät lämpene ja palavat pitkään. 

Sokeria sulattaessa on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei sulattamiseen käytetty pannu ole liian kuuma, sillä sokeri ei saa ruskistua. Kannattaakin olla erityisen tarkkana sen kanssa, että sulavan sokerin ottaa pois liedeltä vielä kun se on kirkasta.

Varo kuumaa sokeria!

Sulatetun sokerin käsittelyn kanssa kannattaa olla erityisen varovainen, sillä kuuma massa saattaa olla vaarallista sekä näpeille että pöytätasolle. Tästä syystä keittiön tasot kannattaa suojata huolellisesti ennen piparkakkutalon ikkunoiden työstämistä.

– Palat kannattaa olla leivinpaperin ja pellin päällä, ettei puutasoihin tule kuumasta sokerista jälkiä, Hiltunen vinkkaa.

Katso myös piparinleivonnan SM-kisojen voittajan Linda Järvisen haastattelu:

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja