Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Näin maailman suosituimmat suklaakeksit ovat todellisuudessa syntyneet – palkkio reseptistä maksettiin suklaalla

Toisin kuin yleisesti luullaan, suklaahippukeksien syntyminen ei ehkä sittenkään ollut täysin sattumaa. 

Pitkään on uskottu siihen, että suklaahippukeksit keksittiin vahingossa. Legendan mukaan keksit syntyivät, kun suklaa ei jostain syystä sulanutkaan suklaakeksejä leipomassa olleen Ruth Grave Wakefieldin taikinaan.

Uusimpien tietojen mukaan tämä ei kuitenkaan ollut sattumaa, vaan eräänä päivänä vuonna 1938 Wakefield tiesi tasan tarkkaan, mitä hän oli tekemässä. 

Nestlé osti oikeudet reseptiin

Great American Chocolate Chip Cookie -kirjan mukaan majataloa emännöivä Wakefield olisi keksinyt suklaahippukeksit uutena vaihtoehtona bravuurilleen, karamellimakeisille.

Keksien syntyhetkestä liikkuu erilaisia tarinoita, mutta yleisimmän käsityksen mukaan ravintola-alaa opsikellut Wakefield olisi napannut suklaapatukan, hienontanut sen pieniksi paoiksi ja lisännyt kehittelemänsä taikinan joukkoon.

Kekseista tuli niin suosittuja, että resepti lisättiin myöhemmin myös Wakefieldin jo aiemmin kirjoittaman reseptikirjan sivuille. 

Pian keksien läpimurron jälkeen maailman suurin ruoka- ja juomayhtiö Nestlé kiinnostui ja osti oikeudet reseptiin. Korvaukseksi reseptistä Wakefieldin kerrotaan saaneen yhden dollarin ja loppuelämäkseen suklaata. 

Entä oletko koskaan tullut ajatelleeksi, mistä pumpernikkeli on oikein saanut nimensä? Lue vastaus tästä

Lähde: Popsugar

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja