Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Muuta täytekakku viilentäväksi jäätelökakuksi – 3 vinkkiä

Tarjoile kesäisissä juhlissa perinteisen täytekakun sijasta ihanan viilentävää jäätelökakkua. Tartu kolmeen helppoon jäätelökakkuvinkkiin! 

Vain mielikuvitus on rajana jäätelökakun maustamisessa ja koristelemissa. On kuitenkin muutama perussääntöä, jotka helpottavat kakun tekemistä suuresti.

Voit käyttää jäätelökakun tekemisessä oikeastaan mitä tahansa sokerikakkupohjaa tai piirakkapohjaa makusi mukaan. Sokerikakkupohjasta syntyy monikerroksinen jäätelökakku, piirakkapohjasta voit tehdä yksikerroksisen, juustokakkua muistuttavan jäätelökakun. 

1. Kakkupohja

Leikkaa pyöreä kakkupohja kahteen tai kolmeen ohueen kerrokseen. Voit tehdä halutessasi myös jonkin muun muotoisen kakun. Kakku kannattaa kuitenkin koota jonkin astian avulla. Helpointa kakun tarjolle asettaminen on, jos vuoan pohja on irrotettava.

Kun olet leikannut kakkupohjasi kolmeen osaan, jäädytä kerrokset kevyesti pakkasessa. Jäätelön levittäminen on helpompaa hieman kohmettuneille kakkupaloille.

Kun kakkupalat ovat jäähtyneet hieman, vuoraa paistamiseen käytetty vuoka muovikelmulla. Laita kakkupohjan alin kerros vuoan pohjalle. 

2. Jäätelön sovittaminen kakun väliin

Helpoiten jäätelökakun tekeminen onnistuu, jos teet itse oman jäätelösi. Tee jäätelömassa normaalisti ja laita se sitten noin 15 minuutiksi pakkaseen esijäätymään. Ota se pois pakkasesta ja tarkista koostumus. Jos jäätelö on pehmeää ja helposti käsiteltävissä, voit levittää sen kakkusi väliin. Älä käytä sulaa jäätelöä, sillä se voi imeytyä kakkupohjaan.

Levitä ensimmäinen jäätelökerros vuoan pohjimmaisen kakkupohjan päälle. Aseta päälle toinen kakkukerros ja sen päälle lisää jäätelöä. Jatka näin, kunnes viimeinenkin kerros on päällä. Levitä viimeisen kakkukerroksen päälle vielä ohut jäätelökerros ja tasoita pinta lastalla tai nuolijalla.

Voit käyttää toki myös kaupan valmista jäätelöä halutessasi. Ongelma valmiissa jäätelöissä on, että ne täytyy sulattaa kevyesti, jotta jäätelön saa levittymään kakun päälle tasaisesti. Uudestaan jäätyessään jäätelöön muodostuu jääkiteitä ja makukoostumus muuttuu.

3. Kakun koristeleminen

Jäätelökakun koristeleminen on paljon helpompaa kuin tavallisen täytekakun. Voit roiskia melko huolettomasti kakun päälle suklaakastiketta, suklaarouhetta, karamelleja ja pähkinöitä.

Hedelmä- tai marjajäätelökakun päälle voi laittaa vaikka vadelmamelbaa ja tuoreita marjoja.

Kun olet koristellut kakun mieleiseksesi, laita se pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.

Kelmun ja irrotettavan pohjan ansiosta jäätelökakun tarjolle asettaminen on helppoa. Irrota varovaisesta vuoka kakun ympäriltä. Nosta kakku kelmun avulla tarjoilualustalle. Kohota kakkua pari senttiä ylöspäin ja nypi kelmu varovaisesti irti kakun alta ja sivuilta.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja