Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mullistavaa! Yhdistimme torttutaikinan, piparitaikinan ja glögin – näin syntyy täydellinen joulutorttu 2.0

Kaikkien aikojen jouluherkku on nyt keksitty: Piparitaikinaa, torttutaikinaa ja glögimarmeladia yhdistämällä syntyy joulutorttu, josta et osannut unelmoidakaan. Katso videolta vinkit joulutorttujen valmistamiseen. 

Perinteisille joulutortuille on keksitty kymmenittäin variaatioita.  Kuluvan sesongin ehdotin hitti ovat olleet Vihreä kuula -marmeladeilla täytetyt tortut – viime vuonna klassikkoleivonnaiseen sujahti muun muassa Nutellaa. 

Jos haluat oikaista, voit käyttää pipari-joulutorttuihin myös valmista paistonkestävää marmeladia!

Mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voisit yhdistä joulutortut, piparin ja glögin yhdeksi leivonnaiseksi? Me olemme! Kehittelimme täysin uudenlaisen joulutortun, joka maistuu ja tuoksuu kokonaisvaltaisesti joululta.

Glögimarmeladi kruunaa tortun

Pipari-joulutortut viimeistellään itse tehdyllä glögimarmeladilla. Marmeladit eivät kestä paistoa, joten ne asetellaan torttujen päälle heti paiston jälkeen, kun tortut ovat vielä lämpimiä. Jos glögimarmeladeja jää yli, loput marmeladikuutiot voi kieritellä sokerissa ja säästää herkutteluun. Säilytä ylijääneet marmeladit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

2,5 dl vettä
2,5 dl sokeria
7 g agar agar -hiutaleita
1 dl glögitiivistettä

Mittaa kattilaan 2,5 dl vettä ja 2,5 dl sokeria. Lisää agar agar -hiutaleet. Anna kiehahtaa ja keitä miedolla lämmöllä noin 20-30 minuuttia, välillä sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon glögitiiviste ja sekoita. 

Ota noin 10x15 cm kokoinen pieni vuoka tai laakea astia, ja vuoraa se kelmulla. Kaada marmeladiseos vuokaan ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.

Leikkaa marmeladista kuutioita tai muita haluamiasi kuvioita. Paina glögi-marmeladit uunituoreiden pipari-joulutorttujen keskelle. 

Pipari-joulutortut glögimarmeladilla

500 g torttutaikinaa
500 g piparitaikinaa

Glögimarmeladeja (lisätään paiston jälkeen)
TAI
Tavallista paistonkestävää torttumarmeladia (lisätään ennen paistoa)

Tomusokeria ja kanelia koristeluun

Ota taikinalevyt sulamaan. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Leikka torttutaikinalevyt ensin puoliksi ja puolikkaat vielä neljään osaan niin, että yhdestä torttutaikinalevystä tulee 8 pientä neliötä. Kauli taikinaneliöitä hieman ohuemmaksi.

Yhdestä paketillisesta piparitaikinaa ja torttutaikinaa tulee kaksi pellillistä pipari-joulutorttuja. Puolita taikinoiden määrä (2,5 torttutaikinalevyä ja puolet piparitaikinasta), jos haluat yhden pellillisen!

Kauli sitten piparitaikina isoksi levyksi jauhotetulla alustalla. Piparitaikinalevy saa jäädä aavistuksen paksummaksi kuin torttutaikina.

Laita torttutaikinaneliöt piparitaikinalevyn päälle ja leikkaa samankokoisiksi neliöiksi. 

Käännä pipari-torttuneliöt leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle niin, että piparipuoli jää ylöspäin (muuten piparitaikina palaa herkästi uunissa). Tee taikinaneliöihin viillot ja taittele perinteiseen tapaan joulutortuiksi. Paina keskelle sormella kunnon kuoppa. Jos käytät paistonkestävää valmismarmeladia, laita sitä tässä vaiheessa torttujen keskelle nokare.

Paista pipari-joulutorttuja uunin alatasolla (HUOM! Tämä on tärkeää - tortut on paistettava alatasolla, etteivät ne pala uunissa) noin 15 minuuttia. Tarkkaile, etteivät tortut pääse kärähtämään. Torttutaikinan tulisi saada hieman väriä ja piparitaikinan kypsyä kunnolla. 

Otat tortut uunista ja paina niiden keskelle valmiiksi leikatut glögimarmeladipalat. Viimeistele ripotelemalla päälle (sihdin läpi) kanelilla maustettua tomusokeria.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja