Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Muhkeat aamiaispannukakut syntyvät ylijääneestä puurosta – näitä tutun herkun terveellisempiä versioita on pakko kokeilla!

Ylijääneen kaurapuuron voi käyttää vaikkapa näihin herkullisiin pannukakkuihin, jotka maistuvat taatusti koko perheelle.

Puurokattilan pohjalle jäänyttä puuroa ei missään nimessä kannata heittää roskiin, vaan käyttää se näiden terveellisten, mutta äärettömän herkullisten pannukakkujen valmistukseen.

Nämä pannukakut maistuvat erinomaisilta mihin aikaan päivästä tahansa, ja niiden kanssa tarjoiltavien täytteiden kanssa vain mielikuvitus on rajana. Perinteisten marjojen ja hillojen kanssa pannukakkuja kannattaa kokeilla nauttia myös suolaisten täytteiden, kuten savulohen ja kananmunien kera. 

Tämä resepti on siitä erinomainen, että se ei sisällä tarkkoja mittoja, vaan voit tehdä taikinan juuri siitä määrästä puuroa, joka sinulta sattuu minäkin päivänä löytymään.

Pannukakut ylijääneestä puurosta

Kylmää puuroa
Jauhoja yhtä paljon kuin puuroa
1 tl ruokasoodaa 100 grammaa jauhoja kohden
1 kananmuna 500 grammaa puuroa kohden
Vettä tai maitoa
Öljy paistamiseen 

Tarjoiluun:
Hedelmiä, jogurttia, hunajaa

Mittaa kulhoon puuro ja yhtä paljon jauhoja. Lisää joukkoon ruokasooda ja sekoita. Lisää joukkoon kananmuna ja ohenna taikina vedellä tai maidolla. Lisää nestettä taikinaan pikkuhiljaa, kunnes taikina on sopivan paksuista.

Kuumenna pannu keskilämmöllä. Lisää pannuun öljy ja nostele taikinasta pannuun haluamasi kokoisia pannukakkuja. Paista pannukakkuja muutaman minuutin ajan per puoli. Tarjoile pannukakut aamupalalla jogurtin, marjojen, hedelmien ja muiden muiden lempitäytteidesi kera.

Lähde: Telegraph

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja