Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Miten tuunaat puurosi? Kyselyssä yksi tuunaustapa oli ylitse muiden: "Niin hyvää ettei sanotuksi saa!"

Leivontanurkan puurokyselyn vastausten perusteella ylivoimaisesti suosituin tapa tuunata puuroa oli lisätä sen joukkoon marjoja, kuten mustikoita ja mansikoita sellaisenaan tai esimerkiksi hillottuna. Kokosimme yhteen muutamia lukijoiden lähettämiä reseptivinkkejä.

On aika purkaa Leivontanurkan puurokyselyn satoa. Ylivoimaisesti suosituin tapa nauttia puuro oli lisätä sekaan marjoja. Mustikoiden ja mansikoiden lisäksi mainittiin myös vadelmat, puolukat, lakka, tyrni, puna- ja mustaherukka sekä superfoodin maineen saavuttanut aroniamarja.

Sen lisäksi, että marjoja nautittiin puuron kanssa sellaisenaan, niitä heitettiin sekaan pakasteena, kuivattuina, rouheena ja hillona.

Vastauksia kertyi yhteensä yli 1 000. Kyselyssä paljastui myös yllättävämpiä niksejä puuron tuunaukseen.

Marjoista on moneksi

Omia reseptejäkin jaettiin innokkaasti. Moni kertoi tekevänsä marjoista itse hilloa. Esimerkiksi Anne kertoo, miten valmistat terveellisen variksenmarjahillon, joka sopii puuronkin kanssa.

– Tarvitset 0,5 kg variksenmarjoja (tai variksenmarjoja ja puolukoita/karpaloita) sekä 3 dl hillosokeria. Soseuta marjat ja kaada seos kattilaan. Lisää hillosokeri. Keitä hiljalleen noin puolisen tuntia silloin tällöin sekoittaen. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin kuumana. Säilytä kylmässä.

Pirkon kaurapuuroon kuuluvat marjojen lisäksi siemenet: 

1 rkl kuivattuja karpaloita
1 rkl auringonkukan siemeniä 
1 tl kuivattuja ja jauhettuja aronian marjoja 
1 tl kuivattuja ja jauhettuja ruusunmarjoja 
1 tl kuivattuja ja jauhettuja tyrnin lehtiä 
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl pellava- tai oliiviöljyä

Riitta puolestaan kertoi sekoittavansa kaurapuuroon puolukoita, joko kokonaisina tai hillottuina. Eliisan puuroon kuuluivat aroniamarjahillo, itse tehty mustikka-marjakeitto ja pellavarouhe.

Marittan mukaan heidän kotitaloudessaan syödään joka aamu erilaisia puuroja.

– Aina on "puuronsilmänä" itsepoimittuja lakkoja, vadelmia, mustikoita ja mansikkaa. On kuulkaas niin hyvää, ettei sanotuksi saa!

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja