Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Millainen suklaa sopii leivontaan?

Kuinka tarkkaan valitset leivontaan käyttämäsi suklaan?

Vastikään esikoisteoksensa Makeaa (Readme) julkaissut Koko Suomi leipoo -voittaja, Liisa Westerberg, kertoo vinkkinsä oikeanlaisen suklaan valintaan.

– Kun leipoo, kannattaa käyttää sellaista suklaata, joka oikeasti maistuu hyvältä, eikä ostaa välttämättä sitä halvinta. Suklaata kannattaa maistaa. Jos tykkää siitä itse, niin se maistuu hyvältä leivonnaisessakin, Westerberg vinkkaa.

Leivonnassa käytetään usein nimenomaan tummaa suklaata.

– Käytän aika paljon 64–70-prosenttisia suklaita, jotka ovat maultaan jo aika kitkeriä. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomio siihen, että niissäkin on hirveästi makueroja ja valita sitten jotain oikeasti hyvää.

Jos ohjeessa kehotetaan käyttämään tietyntyyppistä suklaata, ei reseptiä kannata lähteä muokkailemaan miten sattuu.

– Jos ohjeessa lukee, että käytä 70-prosenttista suklaata ja tekee suklaamoussea, niin silloin oikeasti kannattaa käyttää sitä 70-prosenttista, eikä vaihtaa, Westerberg neuvoo.

45-prosenttista tummaa suklaatakin on olemassa, mutta siihen vaihtamalla mousse ei välttämättä pysy enää kasassa.

– Tämä johtuu siitä, että 70-prosenttinen on paljon kovempaa suklaata, koska kaakaopitoisuus on niin paljon isompi, Westerberg selittää.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja