Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mikrossa vai vesihauteessa? Näin onnistut suklaan sulattamisessa ilman kommelluksia – joka kerta!

Kun haluat sulattaa suklaata leivonnaisiasi koristamaan, tavoitteesi on saada aikaan kermaisen pehmeää ja tasaista suklaamassaa. Seuraavien vinkkien avulla nämä toiveet käyvät toteen.

Kun puhutaan suklaan sulattamisesta, lämpötila on kaiken a ja o. Jos suklaata sulatetaan liian korkeissa lämpötiloissa, sen koostumus muuttuu helposti raemaiseksi ja rasva alkaa erottua. Tämän vuoksi on tärkeää, että suklaata sulatetaan matalassa lämpötilassa koko ajan sekoittaen.

Suklaan sulattamiseen on useita eri tapoja. Lue, kuinka suklaan sulattaminen milläkin tavalla onnistuu!

Suklaan sulattaminen mikrossa

Laita suklaapalat syvään kulhoon. Lämmitä noin 30 sekunnin ajan ja sekoita. Toista, kunnes suklaa on sulanut ja tasaisen sileää. Älä sulata suklaata mikron täydellä teholla, vaan valitse keskiteho. Epätasaisen lopputuloksen välttämikseksi älä sulata suklaata mikrossa liian suuria määriä kerrallaan.

Suklaan sulattaminen vesihauteessa

Lisää kattilan pohjalle vettä, pari senttimetriä pohjasta riittää. Kuumenna vesi höyryäväksi, älä kiehuvaksi. Paloittele suklaa ja lisää palat lämpöä kestävään kulhoon. Nosta kulho kattilan päälle. Varmista, että vesihöyryä ei pääse suklaamassan sekaan. Sekoita suklaata, kunnes se on sulanut tasaiseksi.

Suklaan sulattaminen kattilassa

Suklaata voi myös kokeilla sulattaa suoraan kattilassa matalalla lämmöllä, mutta tätä vaihtoehtoa ei suositella, sillä lämpöä on vaikea hallita.

Valkosuklaan sulattaminen

Valkosuklaata voidaan sulattaa samaan tapaan kuin tummaa- ja maitosuklaata, mutta kannattaa tiedostaa, että valkosuklaa on vieläkin herkempi lämmölle. Valkosuklaa kannattaa siis sulattaa hyvin alhaisissa lämpötiloissa.

Mikä meni vikaan?

Jos suklaa on muuttunut sulamisen jälkeen rakeiseksi tai harmaaksi, se on todennäköisesti altistunut liian korkealle lämmölle liian pitkäksi aikaa. Vesihauteesta on myös saattanut päästä suklaan sekaan höyryä, sillä pienikin määrä vettä muuttaa suklaan helposti kokkareiseksi.

Lähde: Expressen

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja