Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Maukas idea kevään juhliin: Valmista itse herkulliset kakkutikkarit!

Kakkutikkarit ovat helppo ja nopea herkku vaikkapa kevään juhlien tarjoilupöytään. Hauskannäköiset tikkarit ovat erityisesti lasten mieleen.

Kakkutikkarit eli cake popsit ovat monen juhlan ehdoton herkku, joiden ulkomuodossa vain taivas on rajana! Pinkkiä strösseliä, suklaahippusia vai sateenkaarenvärisiä nonparelleja? Päätä itse!

Seuraavan kerran, kun leivot kakkua eikä lopputulos miellytä, älä heitä kakkupohjaa roskiin. 

Tee näin: Murusta kakkupohja kulhossa ja sekoita joukkoon kuorrutetta tai tuorejuustoa. Tee kosteasta taikinasta palloja ja laita ne pellin päälle pakastimeen noin puoleksi tunneksi. Niiden tulisi olla kiinteitä, mutta ei jäässä.

Laita sitten toisen pellin päälle leivinpaperi ja laita kulhoon haluamiasi strösseleitä.  Laita toiseen kulhoon valko- tai maitosuklaata ja sulata palaset mikrossa. Kun suklaa on sulanut, ota kaksi palloa pakastimesta kerrallaan käsittelyyn. Pistä niihin tikut ja kierittele valkosuklaassa. Kieritä sitten pallot vielä strösselissä. 

Asettele pallot leivinpaperin päälle ja odota, että suklaa jähmettyy. Tee näin kaikille palloille.

Nauti!

Katso tarkemmat ohjeet Chow.com-sivuston videolta:

Kokeile kakkutikkareita myös kauramurotaikinasta:

Kauracookiepopsit

(30 kpl)

Popsit:

1 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (400 g)

200 g appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa

  (sitruunankuoriraastetta)

Päällys:

200 g valkosuklaata (1 levy)

runsaasti erilaisia nonparelleja

Lisäksi:

n. 20 kpl uuninkestäviä pitkiä puisia cocktail- tai grillitikkuja tikkaritikuiksi

Paista kauramurotaikinalevyt sulatettuina sellaisenaan 200-asteisessa uunissa 10–15 minuutin ajan. Anna levyjen jäähtyä ja murusta ne. Lisää muruseokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto käsin tai monitoimikoneen sekoittimella. Kun taikina on paksua ja tasaista, pyörittele siitä tikkaripalloja. Laita palloihin tikut. Laita pallot jääkaappiin ainakin tunnin ajaksi tai pakastimeen joksikin aikaa.

Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa. Kasta kiinteät kylmät pallojen päät tai pallot kokonaan suklaaseen ja sen jälkeen lautaselle levitettyihin nonparelleihin. Aseta valmiit cookiepopsit pystyyn mukiin, jossa on sokeria (+ sieni) tai vesimeloniin. Laita jääkaappiin ja tarjoile kylminä, jotta pallot pysyvät tikuissaan.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja