Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Mantelimassaa vai hilloa? Näin suomalaiset syövät laskiaispullansa

Kysyimme Leivontanurkan lukijoilta, kumpi täyte maistuu laskiaispullan välissä: makea hillo vai maittava mantelimassa – arvaatko, kumpi voitti?

Leivontanurkan lukijat vastasivat sankoin joukoin kyselyyn, jossa tiedusteltiin, kumpi täyte ansaitsee paikkansa laskiaispullan välissä – mantelimassa vai hillo? Kamppailu oli tiukka, sillä 600:sta äänestäjästä 58 prosenttia olivat hillon kannalla ja 42 prosenttia puolestaan äänesti mantelimassaa.

Lue perustelut!

Hilloa äänestäneet perustelivat kantaansa muun muassa näin:

"Hilloa ja kermavaahtoa. Nam Nam!" Timo

"Hillo ehdottomasti ja vieläpä mansikkahillo." rape

"En pidä mantelimassan mausta." Ritu mamma

"Mantelimassa saa pullan maistumaan kuivalta ja puulta. Hillo sen sijaan tuo raikasta makeutta ja sopii kermavaahdon kanssa paljon paremmin." champagne

"Hieman kirpeähkö hillo ja kermavaahto  on herkkunamia." VoiSe

"Mielestäni laskiaispullaan kuuluu ehdottomasti HILLO." pullahiiri

"Kermaa ja mansikkahillo kruunaa aidolla voilla leivotun tuoreen kardemummapullan." Kermaa ja mansikkaa

Mantelimassan ystävät perustelivat valintaansa muun muassa tällä tavoin:

"Mantelimassa on parasta ikinä! Se tuo perinteiseen herkkuun vaihtelua. Hillo on todella tylsä vaihtoehto, pannukakun kaverin saisi vaihtaa mielellään." hemppadamppa

"Mantelimassalla ja kermavaahdolla, eikä mitään tomusokeria päälle, sillä saa vaan naamansa suttaiseksi. Hillo on äkkimakeampaa, mantelimassan maku täydentää kermavaahdon ja pullan täyteläistä makuyhdistelmää :) Maitoa kyytipojaksi, tietenkin!" Mussukka

"Alkuperäinen ja aito täyte on mantelimassa. Hillohan on uusi asia joidenkin erikoisuuden tavoittelijoiden toimesta. Hilloahan tuputetaan joka paikkaan." Realisti Raahesta

"Hilloa saa muulloinkin, mutta mantelimassa kuuluu laskiaiseen ja vielä kuumalla maidolla." Makariini

"Mantellimassa tekee pullasta laskiaiaspullan. Hillon kanssa voi sitten syodä pullan 364 kertaa vuodessa." Helppo

Tai ehkä kumpaakin:

"Alapuolelle tulee mantelimassaa, hattuun hilloa ja väliin kermavaahtoa." Oltsapoltsa

"Laitan  laskiaspulliini  sekä  hilloa että mantelimassaa ja tietysti kermavaahtoa.  Kaivan pullan alaosaan kolon, johon laitan  mantelimassaa (paljon), hilloa sipaisen koko pullan alaosaan ja  lisäksi kermavaahtopläjäys. Pullan hattu päälle ja ei kun  nauttimaan. Mantelimassa mielestäni kruunaa hienosti laskiaispulla. Ja pullat leivon tietysti itse – ei ostopullia eieieieiei...." Marrukka

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja