Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Makaronivelli herätti suomalaisten muistot: "Voisilmä keskelle kruunasi maun"

Makaronivellin resepti herätti suomalaisissa paljon tunteita – sekä puolesta että vastaan.

Makuja.fi-sivuston Facebook-sivuilla käytiin innolla keskustelua lapsuuden ruokamuistoista makaronivelliä koskien. 

Resepti herätti lapsuusmuistot

Moni suomalainen innostui kaivelemaan Facebookissa lapsuusmuistojaan törmättyään lapsuutensa klassikkoruoan, makaronivellin reseptiin. Useat kommentoivat yksinkertaisen reseptin herättävän paljon positiivisia mielleyhtymiä. Jotkut kertoivat tekevänsä makaronivelliä myös lapsilleen.

"On tullut tehtyä omille lapsille monta kertaa ja on lapsieni ehdotonta herkkua."

"Maitoperunat ja makaroonivelli. Lapsuuden herkkuja."

"Voi, tuo oli monena aamuna lapsuudessani puuron asemasta aamuruokana ja tein sitä kyllä sitten myös aikuistuttuani, hyvää."

"Meillä syötiin useasti, ja muistan, että kipeänä ollessa pyysin useasti makaronivelliä..."

"Tosi helppo ja maukas iltapala, meillä tehdään harvase viikko. Kannattaa kokeilla!"

"Tosi hyvää, mun poika pyysi aina että keitä äiti matovelli! Toinen ikä on yös huippuhyvää on helmivelli! Aivan ihanaa."

"Oli herkkuani pentuna, äiti osasi laittaa niin hyvää että! Itsekin joskus teen mutta ei ole äidin valmistaman voittanutta"

"Ihanaa! Meillä kuului lauantain siivouspäivään ruisleivän ja gotlerin kera. Voisilmä keskelle kruunasi maun."

Traumoja makaronivellistä?

Kaikkien kommentoijien muistot makaronivellistä eivät kuitenkaan olleet positiivisia. Osa myönsi saaneensa ruokatraumoja vellistä.

"No ei ole kyllä mukavia muistoja tästä ruoasta... Enkä meinaa itse tehdä."

"Ai herkku? Meillä ei ollut, mutta kylässä söin. En kyllä pitänyt yhtään!"

"Tämä velli oli lapsuuteni sunnuntaipäivän aamuruoka varmasti ainakin kymmenen vuotta. Oli aika köyhää ja niukkaa, vaikka juuri nälkää ei tarvinnut nähdä."

"Ei ehkä maailman kamalinta, mutta sinne päin!"

Huippukokit muistelevat makaronivelliä

Makuja.fi kysyi myös huippukokeilta, millaisia muistoja heillä on klassikkovellistä. Kevään uutuussarja Grillikuumeen  juontaja ja kokki Pipsa Hurmerinta muistelee makaronivelliä lämmöllä.

– Meillä ei ollut sitä koulussa, mutta minun mumnmoni teki sitä. Minusta se oli hyvää! Pipsa Hurmerinta muistelee.

Huhtikuussa ruutuun MTV3-kanavalla Saaristoruokaa-sarjan merkeissä palaavalla huippukokki Harri Syrjäsellä ei sitä vastoin ole muistoja makaronivellistä – ei positiivisia, eikä negatiivisia.

– En ole syönyt makaronivelliä, Syrjänen kertoo.

Keväällä Kaappaus keittiössä -sarjaa luotsaava huippukokki Kari Aihinen ei ole vellimiehiä. Mies on mielissään siitä, ettei hän ole joutunut lapsuudessaan syömään makaronivelliä.

– Luojan kiitos olen säästynyt niiltä. Minä olen saanut ihan  loistavaa mamman ja papan tekemää  ruokaa. Olen säästynyt noilta. Ei vellejä, Aihinen toteaa.


Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja