Luksusta aamiaispöytään! Näin teet perinteisiä croissanteja
Croissantit eli voisarvet merkitsevät monelle luksusta. Herkkua, jota yleensä ei tule ostettua – saati tehtyä!
Nappaa tästä resepti ja leivo itsellesi luksusta aamiaispöytään.
Klassiset vehnävoisarvet
18 voisarveen
50 g hiivaa
4 kananmunaa
4 dl maitoa
2 tl kidesokeria
1 kg vehnäjauhoja
3 tl suolaa
200 g voita
kananmunaa penslaukseen
siemeniä koristeluun
1. Sulata voi. Kaada päälle maito, kuumenna kädenlämpöiseksi (37 astetta), ota liedeltä. Lisää hiiva, sekoita kunnes se on liuennut. Lisää kananmunat, sokeri, jauhot ja suola.
2. Työstä taikina monitoimikoneessa. Ota valmis taikina jauhotetulle leivinalustalle. Jaa taikina kolmeen osaan. Kaulitse jokainen pala, jaa palat taikinapyörällä kuuteen osaan ja kääri voisarviksi.
3. Anna voisarvien kohota noin 10 minuuttia. Penslaa munalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 220-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia.