Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Löytyykö pakastimestasi marjoja? Näin ne kannattaa hyödyntää – herkullista ja terveellistä

Onko pakkasessasi vielä mustikoita, mansikoita tai puolukoita? Tee niistä puolukkaisia rieskasia, mustikkapuuroa tai kuitupitoista mansikkasmoothieta.

Puolukkaiset rieskat ovat paitsi herkullisia myös monin tavoin terveellisiä: puolukan korkea antioksidanttipitoisuus antaa suojaa muun muassa sydän- ja verisuonisairauksia sekä lihavuutta vastaan.

Mansikka-inkiväärismoothie on sopivan pirtsakka vaikkapa aamun aloittajaiseksi. Tiesitkö, että mansikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa?

Mustikkapuuro on vähäkalorinen aamu- tai iltapala. Mustikkaa on nimitetty supermarjaksi, joka on hyväksi muun muassa aivoille.

Puolukka-taatelirieska (noin 20 kpl)

3 dl ruisjauhoja
3 dl erikoisvehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1–1 ½ tl suolaa
3 dl puolukoita hieman survottuna
2 dl taatelirouhetta
5 dl  puolukkajogurttia
3 rkl hunajaa (½ dl)
3 rkl öljyä (½ dl)

Tästä ohjeesta tulee kaksi pellillistä rieskasia. Mikäli haluat vain pienen annoksen (noin 10 kpl), tee puoli ohjetta.

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja jatka sekoittaen muut aineet (survo puolukoita hieman, leikkaa taatelit rouheeksi) ohjeen järjestyksessä joukkoon. Ota taikinasta lusikalla nokareita leivinpaperille uunipellille väljästi ja levitä ne mataliksi leipäsiksi. Paista noin 10–12 minuuttia 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti sellaisenaan tai esimerkiksi tuorejuuston kanssa.

Rieskaset maistuvat myös kylmänä. Lisäksi puolukka ja taateli säilyttävät rieskaset pidempään hyvinä kuin normaalisti itse tehdyt teeleipäset kestävät.

Kuitupitoinen mansikka-inkivääri -smoothie (neljälle)

2 dl mansikkasurvosta tai 4 dl mansikoita (pakaste)
1 dl omenasosetta tai 1 omena
1½ dl kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
(½ dl kookoshiutaleita)
1 tlk sitruuna- tai vaniljarahkaa (200 g)
1/3 tl inkiväärijuurta raastettuna tai inkivääritahnaa
2–3 dl mansikkamehua tai piimää/jogurttia

Päälle:

2 rkl kauraleseitä

Jos käytät tuoretta omenaa, paloittele se. Laita kaikki ainekset mikseriin ja soseuta. Kaada smoothie korkeisiin laseihin. Ripottele pinnalle leseitä.

Kauramustikkapuuro mikrossa (yhdelle)

1 dl kaurahiutaleita tai kaura- ja riisihiutaleita
1 dl mustikoita
1–2 rkl sokeria
2 dl vettä tai maitoa
ripaus suolaa

Mittaa hiutaleet, marjat, sokeri ja neste isolle puurolautaselle. Kypsennä mikrouunin täydellä teholla (noin 800 W) 2–2 ½ minuuttia välillä sekoittaen.

Jos puuro alkaa kiehua yli, vähennä tehoa. Sekoita valmis puuro. Nauti sellaisenaan tai maidon kanssa.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja