Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Leivo supermehukasta porkkanakakkua – katso resepti

Mehukas porkkanakakku kruunaa kevään juhlat ja tekee kaikessa yksinkertaisuudessaan parhaimmillaan vaikutuksen vaativampiinkin vieraisiin.

Porkkanakakku on leivonnainen, joka on parhaimmillaan silloin, kun se on koostumukseltaan hieman kostea. Kokeile Allt om Mat -sivuston reseptiä ja tee vaikutus!

Supermehukas porkkanakakku

3 keskikokoista porkkanaa
2 dl sokeria
2 kananmunaa
(mieluiten luomumunia)
1 dl öljyä (esimerkiksi rypsiöljyä)
1 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
60 g manteleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
2 dl vehnäjauhoja

Kuorrutus:
100g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
sitruunan kuorta

Kuori porkkanat. Hienonna ne manteleiden kanssa tehosekoittimessa. (Jos käytössä ei ole tehosekoitinta, raasta porkkanat ja pilko mantelit.)

Lisää munat ja sokeri porkkanoiden ja manteleiden joukkoon ja sekoita. (Voit sekoittaa munat porkkanaraasteen ja mantelirouheen joukkoon myös sähkövatkaimella tai vispilällä.)

Lisää joukkoon öljy.

Sekoita kaneli, inkivääri, vaniljasokeri, ruokasooda, leivinjauhe ja jauhot erikseen kulhossa. Sekoita kuivat aineet muiden ainesten joukkoon monitoimikoneessa tai käsin.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Taikinaa tulee tällä reseptillä noin 1,5 litraa.

Paista porkkanakakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Älä paista kakkua kuivaksi, jotta lopputulos olisi mahdollisimman mehukas.

Anna kakun levätä 15 minuutin ajan huoneenlämmössä paistamisen jälkeen. Siirrä kakku tämän jälkeen halutessasi tarjoiluastialle.

Kuorrutusta varten sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja sitruunamehu. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Nauti! Säilytä porkkanakakku jääkaapissa.

Lähde: Allt om Mat

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja