Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Leivo aamupalalle herkullisia sämpylöitä – poimi talteen näppärä resepti

Haluatko nauttia aamupalalla sämpylöitä suoraan uunista? Tällä reseptillä herkulliset aamiaissämpylät syntyvät käden käänteessä.

Tätä helppoa reseptiä kannattaa kokeilla, mutta varoitus, tuoreeseen leipään jää helposti koukkuun. Kun taikina tekee jo edellisiltana kohoamaan, se ehtii kerätä itseensä aromeita, ja lopputulos on vertaansa vailla. 

Kun leivot aamupalaleipäsi itse, tiedät tasan tarkkaan, mitä syöt. Voit käyttää taikinaan niin sämpylä- kuin hiivaleipäjauhoja, erilaisia hiutaleita ja leseitä. 

Aamulla leivottavat sämpylät (10–15 kpl)

3 dl maitoa, piimää tai vettä
15 g hiivaa (⅓ pkt)
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
6–7 dl sämpyläjauhoja

Tee taikina illalla valmiiksi. Liuota hiiva kylmään nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi sämpyläjauhoseoksella.

Lisää alustuksen loppupuolella kylmä rasva. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.  

Leivo aamulla kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa leivinliinalla peitettynä vajaa puoli tuntia.

Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

Poimi tästä mukaan hyödylliset vinkit, joilla saat sämpylöistä kuohkeita ja herkullisia joka kerta. 

Lähde: Myllynparas

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja