Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Laskiaisen uskomaton superpulla – tätä kannattaa kokeilla!

Pakkaspäivien herkkuna maistuu perinteinen laskiaispulla. Kaikille tuttu kermainen pulla muuntautuu helposti myös kakun muotoon. Laskiaispullakakku on taatusti juhlapöydän hitti!

Ruotsalaisen Hembakat -lehden laskiaispullakakun täytteenä on käytetty kermavaahtoa ja mantelimassaa. Kakun täytteeksi sopii myös perinteinen mansikkahillo – miksei muutkin hillot.

Voit myös täyttää puolet kakusta hillolla ja puolet mantelimassalla, jolloin kakku miellyttää varmasti kaikkia maistelijoita.

Jos kuva ei näy, katso se tästä

Laskiaispullakakku

(8–12 palaa)

Tarvitset:
25 g hiivaa
1 ¼ dl kädenlämpöistä maitoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
ripaus suolaa
½ tl kardemummaa
50 g huoneenlämpöistä voita
4-5 dl vehnäjauhoja
Voiteluun 1 kananmuna
n. 150 g mantelimassaa tai hilloa
2–3 ruokalusikallista maitoa mantelimassan notkistamiseen
4–5 dl vispikermaa
Tomusokeria koristeluun

Tee näin:

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola, kardemumma, voi sekä vehnäjauhot vähän kerrallaan. Sekoita notkeaksi taikinaksi, vaivaa taikinaa voimakkaasti muutamia minuutteja. Anna taikinan kohota leivinliinan alla noin tunnin verran.

2. Voitele halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan reunat ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Leikkaa ylimenevät paperireunukset pois.

3. Vaivaa taikinaa vielä kerran ja muotoile siitä pallo. Aseta pallo vuoan pohjalle ja leikkaa taikina 8 tai 12 sektoriin, riippuen siitä kuinka suuria annospaloja haluat. Aseta vuoan reunat paikoilleen ja anna taikinan kohota leivinliinan alla noin puoli tuntia.

4. Voitele taikina munalla. Paista kakkua 230-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat vuoan reunat.

5. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja leikkaa annospalat irti toisistaan. Leikkaa myös palojen kannet ja pohjat irralleen. Kaiverra jokaisen palan sisälle kolo täytettä varten ja asettele pohjapalat kakkuvadille kakun muotoon.

6. Notkista mantelimassa maidolla ja pursota sitä koloihin.

7. Vatkaa kermavaahto ja levitä sitä kauttaaltaan annospalojen päälle ja asettele kansipalat paikoilleen. Koristele kakku tomusokerilla.

Lähde: Hembakat

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja