Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kurkumaa, sahramia ja kahvia – näin rohkeimmat maustavat hääkakkunsa!

Kotimaiset raaka-aineet ja mausteet – millaiset trendit ovat pinnalla hääkakuissa?

Perinteinen mansikkakakku on etenkin kaupunkilaisten häissä saanut väistyä erikoisempien hääkakkujen tieltä. Valinnan vaikeus saattaakin iskeä helposti – etenkin, jos on kärryillä siitä, kuinka paljon vaihtoehtoja onkaan. 

– Hääkakkuja ja raaka-aineita on niin monenlaisia, että morsiusparit eivät aina edes ole tulleet ajatelleeksi, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla, kertoo kondiittorimestari Eero Paulamäki Karl Fazer Cafésta.

Kakkutrendit vaihtelevat, mutta tietyt asiat säilyvät vuodesta toiseen.

– Tällä hetkellä pinnalla ovat tutut ja puhtaat maut sekä kotimaiset raaka-aineet kuten suomalaiset marjat. Myös gluteenittomuus on nyt hyvin vahvasti esillä, minkä vuoksi monet kakkumme ovat toteutettavissa gluteenittomina. Suklaa on vuodesta toiseen kestosuosikki niin tummana, maitosuklaisena kuin valkoisenakin. Hääparit arvostavat alusta alkaen käsin tehtyjä hääkakkuja, ja vaatimustaso kakkujen suhteen on nousussa, Paulamäki kuvailee.

Mausteiden käyttö lisääntyvä trendi

Paulamäen mukaan esimerkiksi kurkuma ja sahrami ovat kovassa nosteessa, vaikka yleisesti ottaen hääkakun kanssa ei uskalleta revitellä niin paljon kuin esimerkiksi ravintola-annosten valinnassa.

Kurkuma sopii Paulamäen mukaan kotimaisten mansikoiden tai karviaisten kanssa.

Sahrami sopii hyvin yhteen vahvojen makujen, kuten raparperin, vadelman tai punaherukan, kanssa.

Muista myös kahvi! Suomalaiset juovat paljon kahvia, joten kahvilla maustaminen on Paulamäestä aina in. Espresso vai pikakahvi? Esimerkiksi vadelman kanssa toimii espresso ja mansikan kanssa pikakahvi, sillä Paulamäen mukaan jomman kumman mauista pitää olla terävä.

Myös kevennysmies Mika Tommola pääsi testaamaan samppanjamoussea sisältävää hääkakkua:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Fazer

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja