Mainos
Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kuivahtaneesta leivästä lähes vastustamatonta herkkua – tämä purtava katoaa nopeasti parempiin suihin!

Jos kaapistasi löytyy hieman kuivahtunutta leipää, sitä ei missään nimessä kannata heittää roskiin! Vähällä vaivalla leivät saavat uuden elämän herkullisen lisukkeen muodossa.

Valkosipulileipä on oiva lisuke minkä tahansa aterian kylkeen. Nämä rouskuvat herkut uppoavat parempiin suihin taatusti sellaisenaankin, sen verran maukas ruokalaji on kyseessä.

Tämän reseptin salaisuus piilee yksinkertaisuudessa ja hyvissä raaka-aineissa; reilusti valkosipulia, aitoa voita, tuoretta yrttiä ja hieman parmesaanijuustoa. Muuta ei sitten tarvitakaan! 

Valkosipulileipä (6 annosta)

4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
110 g voita
1 patonki (tai muu leipä)
suolaa
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
n. 0,5 dl parmesaania raastettuna

Kuumenna uuni 220 asteeseen. Vuoraa uunipelti foliolla. 

Yhdistä kulhossa pehmennyt voi, valkosipulimurska, suola ja persilja. Voitele leipäpalat valkosipulivoilla ja ripottele leipien pinnalle juustoraaste. Paista uunissa, kunnes levät ovat muuttuneet rapeiksi ja kullankeltaisiksi, noin kymmenen minuuttia. 

Tarjoile ruoan lisukkeena tai nauti sellaisenaan.

Uusimmat: Ajankohtaista

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja