Kuitupitoinen aamupala valmistuu 10 minuutissa – testaa!
Syötkö aamuisin aina samanlaisen aamupalan? Jos kaipaat vaihtelua, testaa tämä helppo kuituherkku.
Makeita, kuitupitoisia viikunoita, kermaista ricotta-juustoa ja rouskuvia manteleita – tämä kaurapuuroresepti on erityisen maukas aamupalaherkku. Jos aamulla on kiire, voit kokeilla myös tuorepuuroversiota.
Tämän aamupalaherkun valmistukseen kuluu vain 10 minuuttia.
Tarvitset:
2,5 dl vettä
ripaus suolaa
reilu 1 dl kaurahiutaleita
2 rkl vähärasvaista ricotta-juustoa
2 rkl pilkottuja, kuivattuja viikunoita
1 rkl paahdettuja, pilkottuja manteleita
2 tl hunajaa
Tee näin:
Kiehauta suolattu vesi pienessä kattilassa. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, vähennä lämpöä ja kypsennä hiutaleita sekoittaen välillä, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Tähän menee noin 5 minuuttia. Ota kattila pois lämmöltä, peitä kannella ja anna hautua noin 2–3 minuuttia. Päällystä ricotalla, viikunoilla, manteleilla ja hunajalla.
Jos aamuisin on kiire, kokeile tuorepuuroversiota: Laita kulhoon reilu 1 dl kaurahiutaleita ja reilu 1 dl vettä sekä ripaus suolaa. Peitä kannella ja laita yöksi jääkaappiin. Lisää päällysteet aamulla. Syö kylmänä tai lämmitä.
Lähde: Eating Well