Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Kuitupitoinen aamupala syntyy helposti – testaa syksyinen resepti!

Herkullisessa granolassa yhdistyvät kookos, vanilja, viikuna ja kurpitsansiemenet. 

Valmista itse aamiaiseksi tai välipalaksi runsaskuituista granolaa. Tässä reseptissä on muun muassa kuitu- ja kalsiumpitoista viikunaa sekä proteiini- ja kuitupitoisia kurpitsansiemeniä.

Nauti aamupalaksi kookosmaidon ja tuoreiden viikunoiden kanssa tai nappaa mukaan välipalaksi sellaisenaan.

VINKKI: Jos koverrat kurpitsan sisukset pois Halloweenina, kannattaakin siemenet napata ehdottomasti talteen – vaikkapa tätä granolareseptiä varten! Soseuta myös kurpitsanlihasta sose, jota voit hyödyntää tässä reseptissä.

Tarvitset:
1,2 l kaurahiutaleita
2,5 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
1 tl muskottia
1,5 tl kosher-suolaa
2,5 dl kurpitsasosetta
1 dl vaahterasiirappia
1 dl kookosöljyä (sulatettuna)
1 rkl vaniljauutetta
2,5 dl kookoslastuja
2,5 dl kuivattuja viikunoita, ohueksi viipaloituna
1 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Tee näin:

1. Esilämmitä uuni 160 asteeseen, ja aseta leivinpaperi uunipellille.
2. Sekoita suuressa kulhossa kaurahiutaleet, fariinisokeri, kaneli, muskotti ja suola. Lisää kurpitsasose, vaahterasiirappi, sulatettu kookosöljy sekä vanilja ja sekoita kaurahiutalesekoituksen kanssa hyvin.
3. Levitä granola leivinpaperille. Kypsennä 20 minuutin ajan.
4. Ota pelti uunista ja sekoita granolaa puuharukalla. Laita granola takaisin uuniin ja kypsennä vielä 30 minuutin ajan. Ota pois uunista ja ripottele kookoshiutaleita, viikunaviipaleita ja kurpitsansiemeniä granolan päälle ja sekoita kevyesti puuhaarukalla. Laita pelti takaisin uuniin 5 minuutiksi, ja ota sitten pois. Anna jäähtyä ennen kuin rikot granolan paloiksi.
5. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon ajan.

Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja